Защитникът на Барселона Жерар Пике обясни жеста си спрямо феновете на Реал Мадрид при шампионатната победа с 1:0 в мача от 26-ия кръг. Бранителят, който с ръка изобрази „говореща глава“, заяви, че реакцията му е провокирана от някои гневни реакции на „белите“ привърженици спрямо реферските отсъждания. Според Пике обаче „кралете“ забравят, че в много ситуации и те самите са били облагодетелствани.

„Направих този жест към феновете, защото в много случаи се оплакват от съдийството или от ВАР, а често решенията са я тяхна полза. Тези неща се случват, когато има повече емоции. Аз обичам средата да е нажежена“, каза Пике след срещата.

Запитан за това загубил ли е Реал Мадрид шансове за титлата, бранителят обясни: „Реал е голям клуб и ще се бори до самия край“.

„След мача не сме празнували спечелването на Ла Лига, защото Атлетико е зад нас. Седмицата обаче бе добра за нас и искахме да ѝ се насладим. До края на Примера остават още много мачове“, сподели още Пике.

След 26 кръга в Ла Лига Барселона е начело във временното класиране с 60 точки. Втори е Атлетико с 10 пункта по-малко. Реал Мадрид е трети с 48 точки в актива си.  

Припомняме, че по-рано през седмицата Барса се класира за финала на Купата на Краля, след като елиминира именно Кралския клуб. 

След Ел Класико Барса пусна видео от съблекалнята и написа: Дежавю, кадрите не са от сряда