Наставникът на Реал Мадрид Сантиаго Солари взе отношение по една от най-полемичните ситуации при загубата от Реал Сосиедад (0:2) в мача от 18-ия кръг на Ла Лига. Специалистът заяви, че спъването на Винисиус е класически пример за отсъждане на 11-метров наказателен удар и изрази недоумението си защо реферът не е посочил бялата точка.

Световният клубен шампион остава без победа от началото на 2019 година. В първия си двубой – срещу Виляреал – мадридчани направиха 2:2.

„Днес всичко бе наопаки. Не влязохме добре в мача, имахме едно злощастно отиграване още в първите минути, а всяко такова нещо се плаща скъпо. След това хвърлихме всички сили, за да обърнем, но не се получи. Футболът се брои на голове, а ние не отбелязахме. И след това, препъването на Винисиус, което никой не разбра защо не е дузпа“, започна Солари и добави:

„Струва ми се, че дузпата е като от учебник“.

„Винисиус направи чудесен мач. Той е на 18 години и се представи чудесно. Доволни сме, но нищо повече“, продължи Солари.

„Допуснахме грешка в първата минута. Не може да виним никого. През първото полувреме най-малко трябваше да сме изравнили. И след изгонването на Лукас, продължихме да атакуваме. Имахме желание да победим. Но ако не бележиш, няма как да стане“.

Солари за претенциите на Реал: Дузпата е като от учебник