Реал Мадрид изживя ново разочарование. „Белите“ записаха първа загуба за 2019 година. След ремито с Виляреал в отложения мач от 17-и кръг на Ла Лига, сега „кралете“ отстъпиха с 0:2 на Реал Сосиедад у дома си. Попаденията в срещата от 18-ия кръг, играла се на „Сантиаго Бернабеу“, отбелязаха Силва Вилиан Жозе (от дузпа) и Рубен Пардо, след асистенция на автора на първия гол.

В двубоя не липсваха спорни моменти, като на два пъти домакините имаха сериозни претенции за дузпа, които обаче бяха подминати от рефера. Иначе световният клубен шампион бе по-активният тим на терена и по-често опитваше да прониже съперника си, въпреки че от 61-ата минута остана в намален състав след изгонването на Лукас. Страхотен мач направи Винисиус, който се оказа в центъра на няколко чудесни атаки на „балета“.

Междувременно Сосиедад бе по-ефективен и се възползва максимално от разкрилите се шансове.

При все инкасираното поражение Реал Мадрид слезе на петото място във временното класиране с 30 точки. Сосиедад е 11-ти с 22.

Реал Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Срещата започна по кошмарен начин за Реал Мадрид. Още при една от първите атаки на гостите, в втората минута, Каземиро извърши нарушение срещу нахлулия отдясно Мерино, а съдията посочи бялата точка. Силва Вилиан Жозе си заложи топката и с безпощаден удар направи 1:0.

До края на първото полувреме Реал Мадрид упражни натиск, но той не доведе до промяна. Първо в 10-ата минута чудесна възможност се разкри пред Карим Бензема. Той обаче не съумя да засече точно едно центриране и прати топката в аут. Лука Модрич се озова на стрелкова позиция в 23-ата минута, но Херонимо Рули демонстрира чудесен рефлекс и спаси. В 34-ата минута Модрич центрира на далечната греда, където дебнеше Серхио Рамос. Той претендира, че е било извършено нарушение срещу него и поиска 11-метров наказателен удар, но реферът не бе на това мнение. В 38-ата минута след центриране от корнер, Каземиро не успя да насочи добре и топката прелетя над напречната греда. В добавеното време Лукас опита късмета си от границата, но отново без успех.

„Белите“ започнаха настървено и през второто полувреме. Малко след подновяването на играта Рафаел Варан бе близо до гола, ала вратарят на Сосиедад изпъкна с маркова намеса и опази мрежата си „суха“. При ответната атака Микел Оярсабал излезе на стрелкова позиция, но над изстрелът му мина над напречната греда.

Реал Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Лудият ритъм продължи и Реал поде атака в 51-ата минута. Топката стигна до Винисиус, който от границата на пеналта не успя да уцели рамката.

В 61-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Лукас получи втори жълт картон и остави тима си 10 души на терена.

Въпреки това, мадридчани продължиха да опитват и в 65-ата минута Винисиус се измъкна много елегантно, финтира вратаря, а след това се строполи. От повторенията се видя, че играчът на мадридчани е бил препънат от вратаря, но арбитърът прецени, че и в тази ситуация няма основания да посочи удар от бялата точка.

В 66-ата минута Винисиус шутира мощно, но стражът изби, а при добавката Серхио Рамос не бе точен.

Реал Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Малко преди Сосиедад да наниже и втори гол, шанс се разкри пред Винисиус, който обаче прати топката встрани от левия стълб.

В 83-ата минута Силва Вилиан Жозе намери добре Рубен Пардо в наказателното поле, сервирайки топката на главата му. За Пардо остана само да вкара още веднъж топката в мрежата на Куртоа - 2:0.    

За Реал Мадрид предстои гостуване на Бетис в 19-ия кръг на Примера, докато Сосиедад е домакин на Еспаньол.