Реал Мадрид започна успешно елиминационната фаза в Шампионската лига. Испанците взеха много добър резултат в първия осминалфинал срещу младия и амбициран холандски Аякс и го победиха с 2:1 на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам.

Домакините бяха отборът, който имаше няколко много чисти положения пред себе си - Душан Тадич удари греда в хода на двубоя, а гол на Талиафико бе отменен от ВАР поради засада. Европейският клубен шампион определено страдаше в тази среща.

"Оставихме се да ни смачкат и това е нещо, което не мога да приема. Не трябва да играем с 2-3 чувства. Трябва да играем с петото си чувство и да търсим шестото вътре в нас. Понякога играта не върви, но тази нощ трябва да покажем, че можем да отговаряме на удара с удар - на захапката със захапка", е казал Солари на играчите си на почивката срещу Аякс.

"Трябва да изнесем малко халфовата линия напред. Всеки един от вас трябва да направи крачка напред, трябва да ги ударите, както те ни удрят с агресията. Трябва да наложим същия интензитет".

"Две къси подавания в центъра и отваряме към фланга. Можем да го направим по много начини, но който и да си изберем, трябва да имаме големи топки, да сме смели. Хайде, всички заедно", е завършил емоционалната си реч Солари.

"Кралете" искат "14-ата"! Аякс бе смел, но плуваше в чужди води

Радостта на Асенсио след гола? Имитирал мазане на филия...