Реал Мадрид се представя зле, но една от причините изглежда ясна. А тя е, че в последните 10 месеца наставникът Зинедин Зидан не е могъл да ползва в два поредни мача звездното си трио в атака Кристиано Роналдо - Гарет Бейл - Карим Бензема. 

Той не е могъл да ползва и тримата наведнъж като титуляри от 12 април миналата година - тогава беше мачът с Байерн от Шампионската лига. След това поне един от тях е контузен и изявите им заедно на терена са спорадични и предимно еднократно явление и изключение, а не правило. 

Най-често от доскоро смъртоносното трио от травми страда Гарет Бейл. След това най-чести са отсъствията на Бензема и най-малко тези на Роналдо. При него най-често се касае за наказания, отколкото за травми. 

Сега звездното "BBC" игра на "Местая" срещу Валенсия на 27 януари и ще бъде на линия срещу другия тим от града - Леванте, на 3 февруари на "Бернабеу". Интересното е, че до последно под въпрос ще е Роналдо, който два дни поред не тренира с отбора. 

Португалецът обаче е направил миниподготовка, за да възвърне формата си, а не страда от някаква сериозна травма. Целта е да навлезе в убийствена форма за мачовете с ПСЖ от Шампионската лига.