След сензационния трансфер на Кристиано Ронало в Ювентус, в Реал Мадрид започва нова ера без португалската суперзвезда, а феновете отчаяно искат нов голям футболист, който да заеме мястото.

Напускането на Роналдо повлия по доста начини на "кралския клуб", а един от тях е мърчандайзингът и по-точно продажбата на фланелки. Със сигурност не е изненада, че именно екипи с номера и името на Кристиано бяха най-продаваните в последните години.

В отсъствието на португалеца обаче изглежда идва моментът под светлините на прожектора да изгрее друг - Лука Морич. Голяма роля затова изигра и Световното в Русия, където 32-годишният халф бе избран за най-добър играч на турнира.

Според испанския вестник "АС" именно Модрич е футболистът, чиито фланелки се продават най-добре след напускането на Роналдо.

Плеймейкърът е част от Реал от 2012-а насам като има спечелени титли, купа и четири Шампионски лиги, но едва сега феновете започват да оценяват приноса му.

За сметка на това слабо вървят продажбите на фланелки с името на Карим Бензема. Иначе другите, които феновете предпочитат, са Иско, Асенсио и Гарет Бейл.