Испански съд прекрати дело срещу Лионел Меси и членовете на семейството му по обвинения в измами, пране на пари и други престъпления. Това се казва в съдебното решение, издадено днес.

От съда съобщиха, че след "особено сложно и задълбочено разследване", продължило почти две години, не са разкрити престъпни действия от страна на обвиняемия.

Съдия Мария Тардон постанови, че ищецът Федерико Ретори няма трудови отношения с фондация "Лео Меси". Освен това няма потвърждение за "договорни отношения, които биха могли да навредят на жалбоподателя".

През септември 2019 година испански съд прекрати делото по жалба, подадена от частно лице срещу аржентинеца и семейството му по дело, свързано с благотворителната организация "Лео Меси". Тардон подчерта, че жалбата включва "изложение на събития въз основа на журналистически новини". Впоследствие обаче процесът бе подновен.

Ретори твърди, че шесткратния носител на Златната топка и семейството му използват фонда за получаване на лични плащания, които не са предназначени за социални проекти, като по тази начин избягват плащането на данъци.