Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне говори пред медиите преди двубоя от 11-ия кръг в Ла Лига срещу Леганес на "Естадио Бутарке".

"Дюшекчиите" са 4-ти с 19 точки във временно класиране на испанския шампионат. През седмицата мадридчани отстраниха нискодивизионния Сант Андреу в 1/16-финалите за Купата на краля (1:0), като единственото попадение реализира лятната покупка Желсон Мартинш.

"Желсон е един страхотен футболист, който може да играе умело във всяка зона на атаката. Както беше Гризман, когато дойде при нас. Играчите имат различни характеристики, които ще опитаме да използваме. Вярваме, че Мартинш ще ни даде повече опции както по крилата, така и в центъра на терена. Калинич все още се адаптира, като друга опция зад Гризман е Лемар", започна Симеоне.

"Имаме някои контузени (Люка Ернандес и Хосе Хименес - б.р.), но това сме го предвидили още в началото на сезона. Затова имаме голяма група и много играчи, на които можем да разчитаме", добави той.

Аржентинецът коментира и назначаването на своя сънародник - Сантиаго Солари, начело на Реал Мадрид: "Имахме добра връзка с него в края на кариерата му - когато беше в Сан Лоренцо. Имам добри спомени с него. Желая му всичко най-хубаво".

"Трансфери? В момента мислим само за Леганес. Предстои ни една много важна седмица. Надявам се да преминем по възможно най-добрия начин през следващите мачове.

В световния футбол в момента се вижда едно тактическо израстване на треньорите. Именно и поради тази причина отборите могат да играят по много различни начини - няма сигурност, че ще спечелиш. Това отваря възможност за победа на всеки един отбор. В Ла Лига има различни отбори. Има много начини да играеш - най-добрият обаче остава този, с който печелиш", добави той.

"Дали Атлетико е на прав път? Преминахме през трудни моменти срещу Селта, Ейбар, но отборът се развива във възходяща линия. Момчетата, които трябваше да се адаптират към обстановката, го правят по добър начин. Утре имаме тежък мач - треньорът на Леганес е човек, който се подготвя добре за мачовете с големите отбори", заключи Симеоне.