Легендата на Барселона Бернд Шустер не се изказа много ласкаво за вторият най-скъп трансфер в историята на клуба – Усман Дембеле. Според германеца младият футболист просто не е готов за толкова голямо предизвикателство като това да играе за каталунците.

Напоследък 21-годишният футболист не слиза от заглавията по испанските медии, но изцяло по грешните причини. Историите за липсата на дисциплина при него и поддържане на режим, който не подобава на професионален играч, придобиха тревожни размери. Лошото поведение на Дембеле извън терена се отрази върху доверието, което наставникът Ернесто Валверде му гласува.

Шустер, който в кариерата си на треньор бе начело на кръвния враг Реал Мадрид, счита, че е видял достатъчно сигнали, че Дембеле просто не е достоен да играе за „блаугранас” въпреки платените 105 милиона евро. „Има играчи, които са достойни да играят за Барселона, както и други, които не са. Тези си личат още от самото начало. Няма нужда от три сезона”, заяви Шустер.

„Дембеле изигра някои страхотни мачове за Дортмунд в самото начало, но те не бяха чак толкова много. Барселона е твърде голяма хапка за него.”

„Отношението му към тренировките? Нямам представа какъв е Дембеле извън терена. Едно време, когато бях треньор, ако даден футболист се появи само час преди началото на мач, отивах да си говоря с капитана. Ако той не се поправеше, вече беше мой ред да говоря с него”, допълни Шустер.