В самото начало на сезона в Испания постът на наставника на Барселона Ернесто Валверде изглеждаше най-непоклатимото място на света. Но след неочакваните издънки в Примера дивисион с Жирона (2:2) и Леганес (1:2), веднага се заговори, че всъщност може и да не е толкова сигурен за поста си. 

Вестник "Ас" обаче се е свързал с човек от ръководството на каталунците, който е пожелал анонимност. Той обявил пред изданието, че все още специалистът може да е спокоен и шефовете му имат пълно доверие. Но е получил задача да промени настройката на играчите, които изглеждали незаинтересовани на ръководството. 

"Валверде определи загубата от Леганес като инцидент. Но на нас не ни се струва така. Ние му вярваме напълно, но всички трябва да са наясно, че с такова поведение и липса на интерес няма да стигнем доникъде в края на сезона", споделя източникът от клубното ръководство пред изданието. 

Точно преди тази серия Ернесто Валверде е имал среща с клубния президент Хосеп Мария Бартомеу и на нея е било обсъждано удължаването на договора му с още една година. Засега обаче тези разговори са замразени. Специалистът има контракт до края на настоящата кампания.