Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде подготвя ротации в своя състав, като не е изключено да даде почивка на някои от титулярите си в атака. Мунир Ел Хадади и Малком могат да получат възможност да започнат като титуляри при гостуването на Леганес от шестия кръг на Примера дивисион.

„Ще видим. Може да използваме някои играчи, а други да получат почивка. Не искам да бързам“, сподели Валверде.

„Всеки отбор от Ла Лига може да те изненада. Леганес е различен, когато играе на свой терен. Очаквам да действат на контраатаки срещу нас. Имат само една спечелена точка от началото на сезона, но за мен са добър отбор“, добави той.

„Дали Алба ще почива? Вижте, имаме много сгъстена програма, предстоят доста дербита. Не само Алба ще почива. На неговия пост играе Миранда, който ще получи шанс за изява“, продължи той.

„Срещу Леганес Барселона трябва да победи и това е задължително. Ще играят тези, които смятам, че ще помогнат за победата.“

„Разбрах за контузията на Иско. Ще пропусне ли Класикото с нас? Надявам се да се завърне на терена възможно най-скоро", каза още Ернесто Валверде.

Томас Вермален може да бъде едно от новите имена в титулярния състав на Барселона при гостуването на Леганес от шестия кръг на Ла Лига. Старши треньорът на каталунците Ернесто Валверде ще трябва да прецени дали ще гласува доверие на белгийския футболист или отново ще заложи в центъра на отбраната на Жерар Пике и Самюел Умтити, след като Клеман Ленгле е наказан и ще пропусне срещата заради червения картон, който получи в двубоя срещу Жирона (2:2) на „Камп Ноу“ през изминалия уикенд.

В рамките на следващата седмица на каталунците им предстоят още два мача срещу Атлетик Билбао на „Камп Ноу“ и визитата на Тотнъм от Шампионската лига.

Ако Вермален започне като титуляр за Барселона, той ще попадне в стартовия състав на отбора за първи път от 137 дни насам.

Томас Вермален за последно игра за Барселона при загубата от Леванте с 4:5, когато получи контузия. Това поражение сложи край на надеждите на каталунците да завършат сезона в Ла Лига без загуба.

Оттогава Вермален не се е появявал отново в игра за Барселона. Той игра за белгийския национален отбор по време на Мондиал 2018, а през септември взе участие в контрола на тима.

От началото на сезона Вермален все още не е записал нито една минута игрово време за Барселона. Със сигурност белгиецът ще бъде пределно мобилизиран да се докаже, ако получи такава възможност от Ернесто Валверде.

На всичко отгоре той ще трябва да покаже, че има място сред състава на Барселона и за гостуването на Тотнъм в Шампионска лига, тъй като за госутването в Лондон, Валверде няма да може да разчита на Самюел Умтити, който бе изгонен в първия мач от груповата фаза срещу ПСВ Айндховен (4:0) на „Камп Ноу“.