Не може да се отрече, че отборът на Барселона е съпътвстван от трансферни драми това лято. Първо ръководството не успя да опази Неймар, който отлетя в посока Париж и то за рекордните 222 милиона евро. В последните няколко дни медиите пък непрестанно спекулират с новия договор на мегазвездата на каталунския гранд Лионел Меси. По-рано през лятото от клуба оповестиха, че са договорили личните условия на аржентинеца и той ще подпише. Е, все още подпис няма, а това даде хляб на голяма част от журналистите да заподозрат у Меси желание да бъде трансфериран в друг отбор.

Меси не бърза с договора

Манчестър Сити е сочен за фаворит за подписа на Лионел Меси. Това е разбираемо, тъй като при евентуален трансфер в тима на “гражданите” аржентинецът ще се събере отново с бившия си наставник Хосеп Гуардиола.

По последна информация бащата на футболиста –Хорхе, който е и негов агент, се е свързал с ръководството на Сити, за да поиска трансфер на сина си, твърди Mirror. Преди няколко дни дори се появи информация, че той се е срещнал със спортния директор на клуба Чики Бегиристайн, който работеше за каталунския гранд през 2012 година.

Гуардиола: Ако някой иска да плати 300 млн. за Меси, ще го стори

Подобна сделка към момента изглежда невъзможна сама по себе си, тъй като освобождаваща клауза на аржентинския надател възлиза на стойност 300 милиона евро. Въпреки това самият Гуардиола коментира слуховете по следния начин: “Ако някой иска да плати тези 300 милиона евро, ще го стори. Стига да има пари и да има желание, разбира се.”