Треньорът на Барселона Шави Ернандес коментира равенството 2:2 при гостуването на Майорка. Специалистът не беше никак доволен от грешките на своя отбор, които костваха загубата на точки. 

“Основният проблем беше, че съперникът на два пъти повеждаше след наши грешки. И това се случи в периоди от двубоя, в които играехме добре. Такива грешки не трябва да се допускат, особено в напрегнати и равностойни мачове. Имахме доста положения, но ги пропуснахме. Със сигурност не сме доволни от равенството”, констатира Шави. 

“Трябва да сме предпазливи с Ламин Ямал. Той дава много на отбора, въпреки че е млад, но е важно да сме внимателни. След като изравнихме, поехме контрола над мача. Създадохме 1-2 чисти положения. Като цяло имахме достатъчно възможности да поведем още до почивката, но нова грешка ни създадем огромни проблеми. Затова и не победихме”, продължи треньорът на Барса.

“Трябва да подобрим играта си в защита. Миналата година действахме по-стабилно. Днес не се представихме зле, но грешките в дефанзивен план ни костваха две точки”, каза още Шави.