Барселона продължи с добрите си изяви на предсезонното турне в САЩ, като спечели „Ел Класико“с минималното 1:0 над вечния съперник Реал Мадрид в Лас Вегас.

Попадение на Рафиня през първото полувреме беше достатъчно за "блаугранас" да триумфират срещу „лос меренгес“, които от своя страна не успяха да нанесат нито един удар във вратата в течение на мача.

Въпреки че призна, че отборът е имал някои проблеми в по-късните етапи на двубоя, мениджърът на каталунците Шави остана доволен от крайния резултат.

„Дойдохме тук, за да спечелим и го направихме. Страдахме към края на мача, но все пак съм доволен от днешния двубой“, каза той.

БГНЕС
14 снимки

„Бяхме по-добрият отбор. В Барселона няма приятелски мачове… Ние винаги искаме да печелим, особено срещу Реал Мадрид“, добави легендата на Барса.

Опитният бранител Жерар Пике се появи от пейката, след като се възстанови от контузия. Говорейки за мястото на защитника в състава, Шави сподели следното: „Пике ще започне от нулата, както всички останали. Тук имената не са важни, а е важно представянето.”