Отборът на Барселона спечели приятелската среща с Реал Мадрид от предсезонната подготовка на двата тима. „Ел Класико“ се проведе на „Аледжаянт Стейдиъм“ в Лас Вегас, щата Невада, САЩ. Единственото попадение в срещата отбеляза едно от новите попълнения на Барса – Рафиня. В средата на първата част, с кинжален изстрел от около 25 метра левичарят разстреля Куртоа.

БГНЕС
14 снимки

„Класикото“ започна с по-активна игра на „лос кулес“, като новата звезда на тима Роберт Левандовски опита късмета си още в първите 60 секунди, но не затрудни Тибо Куртоа.

Барселона владееше играта и в първите 15 минути стражът на каталунците Марк-Андре тер Стеген нямаше почти никаква работа. В 18-ата минута обаче се стигна до най-чистата възможност за гол и тя се откри пред Реал - Валверде пое една отскочила топка пред наказателното поле и със силен удар я изстреля към вратата, но тя срещна гредата.

Отговорът на Барселона беше мигновен, но Фати от десетина метра пропусна при изгодна ситуация. В 26-ата минута новото попълнение на Реал Антонио Рюдигер видя възможност да стреля и се възползва, но неточно.

Само 60 секунди по-късно Барселона откри - Милитао сбърка в защита, топката попадна у Рафиня, който със страхотен удар я насочи в мрежата зад Куртоа.

Левандовски беше близо до втори гол за Барселона, но ударът му беше блокиран от Дейвид Алаба.

Началото на втората част беше подобно на първите 45 минути, въпреки множеството извършени смени от страна и на двамата треньори. Каталунците притиснаха своя съперник от първата минута и стигнаха първи до опасно положение пред вратата на Реал, след като удар отправи влезлият като резерва Пиер-Емерик Обамеянг.

Четвърт час след началото на второто полувремее „лос бланкос“ изгради отлична атака, завършила с неточен удар от близка дистанция на Асенсио. В средата на второто полувреме каталунците създадоха нова опасна ситуация, в чиято основа беше Дембеле.

В 72-ата минута Одриосола беше изведен по крилото, но прекали с финтовете и опасността отмина. Само минута по-късно Кесие можеше да удвои за Барселона от удобна позиция, но Куртоа улови топката.

Десетина минути по-късно отново бившият играч на Милан стреля отблизо, и отново бе развенчан от стража на мадридчани. Минута след него Куртоа се отчете с поредна намеса, този път срещу Демебеле и то при огледална на предходната ситуация. В последната минута от редовното вреем и Дест опита да удвои, но обичайният заподозрян Куртоа бе на мястото си.