Треньорът на Барселона Шави Ернандес призна, че срещу Леванте (3:2) футболистите му са показали умора от битката с Айнтрахт в Лига Европа. Победата не дойде никак лесно за каталунците, а мачът предложи много драма до последната минута, когато каталунците вкараха третия гол. 
"Първото полувреме не бе добро. Отборът изглеждаше психически и физически изтощен. Мачът в четвъртък ни бе изцедил. През втората част стояхме доста по-добре. Успяхме да влезем в мача и дори можеше да поведем с 3:1. С вяра и борбеност до последния момент нещата се получиха. Люк де Йонг е много полезен за отбора. Той е страхотен професионалист и заслужаваше този гол.
 
Мачът бе много труден и оспорван. Все пак взехме трите точки, които са безценни. Единият от ключовите моменти бе спасяването на Тер Стеген, другият - голът на Люк. Това са детайлите, които имат значение. Затова е хубаво, че имаме страхотен вратар и страхотен нападател. Опитваме се да правим ротации и смени заради умората. Динамиката в отбора обаче е позитивна и трябва да продължим в този дух", допълни Шави.