Барселона победи Леванте с 3:2 в среща от 31-вия кръг на испанския елит. Хосе Луис Моралес отбеляза в 52-а минута, за да даде шокиращ аванс на домакините, но седем минути по-късно Пиер-Емерик Обамеянг възстанови равенствто. Между двете ситуации Леванте пропусна да удвои преднината си отново от бялата точка, след като Роджър Марти пропусна наказателния удар. От това се възползваха каталунците и малко по-късно Педри вкара втори гол за тима си, осъществяваайки пълен обрат. Осем минути преди края на двубоя Гонсало Молеро домакините отново получиха 11-метров наказателен удар и Гонсало Молеро изравни. Точка на спора постави Люк де Йонг с гол дълбоко в добавеното време

По този начин каталунците се изкачиха на втората позиция в класирането, докато Леванте остава 19-и с 22 точки.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Леванте можеше да излезе напред още след само около 20 секунди, когато Моралес стреля опасно, но в аут. В 4-ата пък Кампаня също шутира, но този път в ръцете на Марк-Андре тер Стеген.

Чак в 21-вата минута гостите стигнаха до чиста ситуация. Тер Стеген директно намери Феран Торес зад защитата на Леванте, но ударът на испанеца беше слаб.

Моралес дриблира изумително между трима футболистите на Барса в 25-ата минута и излезе сам срещу Тер Стеген, но така и не успя да реализира, след като Ерик Гарсия изчисти в последния момент. Ново опасно положение пред каталунската врата имаше и в 29-ата минута, като този път се намеси Роналд Араухо.

В началото на второто полувреме обаче Моралес не прости на каталунците. След извършено нарушение в наказателното поле зад топката застана звездата на доамакините, който не сбърка за 1:0. 

Само след четири минути арбитърът отново посочи бялата точка пред вратата на Тер Стеген, след като този път кълбото се спря в лявата ръка на Ерик Гарсия след засичане на Роджър Марти. Въпросният футболист на Леванте се нае със задачата да изпълни, но германският страж спаси удара му. 

Каталунците веднага се възползваха и в 59-ата Обамеянг изравни за 1:1 след перфектно центриране на Дембеле. 

В 63-ата минута гостите направиха пълен обрат. Гави намери великолепно Педри в наказателното поле и халфът с красив изстрел в долния десен ъгъл реализира.

Домакините можеха да възстановят резултата, но Марк-Андре тер Стеген направи страхотно спасяване след изстрел в долния десен ъгъл на Сон. Десет минути преди края на мача Алехандро Кантеро отправи добър изстрел, който премина много близо до страничния стълб.

В 82-ата минута Леванте получи трета дузпа, след науршение на Клеман Ленгле. Зад топката застана Гонсало Молеро и с красив изстрел в десния ъгъл вкара.

До края на двубоя Гави имаше добра възможност да донесе победата на тима си. Това стана факт дълбоко в добавеното време, когато Люй де Йоонг бе на точното място и се разписа в мрежата на домакините.

Леванте - Барселона 2:2

1:0 - Хосе Луис Моралес 52' д.

1:1 Пиер-Емерик Обамеянг 59'

1:2 Педри 63'

2:2 Гонсало Монтеро 82' -д.

2:3 Люк де Йонг 90+2'

Ето и съставите на двата тима:

ЛевантеКарденас, Гомес, Радоя, Робер Суарес, Пепелу, Мирамон, Кампаня, Везо, Моралес, Постиго, Рожер;

Барселона: Тер Стеген, Алвеш, Араухо, Гарсия, Алба, Бускетс, Нико Гонсалес, Френки де Йонг, Дембеле, Торес, Обамеянг;