Треньорът на Барселона Шави Ернандес не скри яда и разочарованието си от домакинската загуба с 0:1 от  Райо Валекано снощи. Поражението не само че заличи напълно шансовете на каталунците да се борят за титлата, но и постави под съмнение класирането им в зона Шампионска лига. 
"Ядосан съм и разочарован, защото пропуснахме невероятна възможност. Историите с Айнтрахт и Кадис се повториха. Бяхме изключително неефективни. Заслужавахме много повече, но не показахме характера, който трябваше да имаме.
 
Опитахме почти всичко, но топката не искаше да влезе във вратата на съперника. Имахме достатъчно шансове да изравним резултата. А ако бяхме вкарали гол с достатъчно време до края на мача, мисля, че щяхме да спечелим. Намираме се в сложна ситуация. Все още сме в зона Шампионска лига, но усложнихме положението си. 
 
През ноември бяхме девети в класирането. Контузии на футболисти, икономически проблеми - трябваше да се изправим пред всичко това. Не се страхуваме да играем, но имахме трудности. Сега трябва да си починем и да се подготвим за мача срещу Майорка. Предстоят ни пет финала", коментира Шави.