Райо Валекано успя да изтръгне изключително изненадващ успех с 1:0 при гостуването на Барселона в отложен мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Алваро Гарсия откри резултата в 7-а минута за гостите и след общо 100 минути игра, включващи и продължението, това се оказа достатъчно за шокираща победа на тима от Валекас.  

20 снимки

Двубоят започна доста шокиращо за привържениците на "Ноу Камп". След чудесен извеждащ пас на Иси Палазон стрелецът Алваро Гарсия овладя и хладнокръвно разстреля Тер Стеген за 1:0. 

Каталунците се опитаха да отговорят бързо. След разбъркване в наказателното поле Роналд Араухо отправи изстрел, но право в ръцете на Димитриевски. 

В 25-ата минута Жорди Алба се бе включил в предни позиции и опита удар извън наказателното поле, като топката летеше опасно по посока на вратата, но все пак мина встрани. 

Барселона Райо Валекано

източник: Sofascore.com

В 30-ата минута отново топката се озова в краката на Жорди Алба на ръба на наказателното поле, той отново опита изстрел, който този път бе крайно разочароващ и въобще не застраши вратата. Две минути преди края на частта момчетата на Шави вкараха, но попадението светкавично беше отменено заради доста явна засада. 

В началото на второто полувреме натискът на Барселона продължи с нова възможност пред Жорди Алба, който за трети път в мача обстрелва вратата на съперника, но и този път без успех. Като цяло обаче каталунците така и не успяваха да създадат нещо кой знае какво пред вратата на Димитриевски. 

в 76-а минута и резервата Мемфис Депай пробва мерника си, но отново доста неточно. До края на мача последваха серия отчаяни опити от домакините, които обаче така и не успяха да пробият много коравата отбрана на бойкия Райо. С точни изстрели се отчетоха Дембеле и Траоре, но Димитриевски успя да парира всичко. В последната минута на мача състезател на гостите дори изчисти от самата гол линията, но топката така и не навести вратата на Райо. 

Барселона - Райо Валекано 0:1

0:1 - Алваро Гарсия (7)

Ето и съставите на двата тима:

БарселонаТер Стеген, Дест, Араухо, Е. Гарсия, Алба, Гави, Бускетс, Де Йонг, Дембеле, Обамеянг, Торес;

Райо Валекано: Димитриевски, Балиу, Мараш, Катена, Ф. Гарсия, Валентин, Комесаня, Лопес, Иси, А. Гарсия, Нтека;