Треньорът на Барселона - Шави, нападна съдиите след нулевото равенство на неговия отбор в гостуването на  Хетафе на старта на Ла Лига. Той бе изгонен през второто полувреме след спор с рефера Сезар Сото Градо. Крилото на каталунците Рафиня получи червен картон за  удар с лакът в слепоочието на Алварес още преди почивката, а нападателят на Хетафе Хайме Мата бе изгонен през втората част.

„Казах на съдията, че си затваря очите за много фалове на Хетафе, а на нас не ни прощава. Затова ме отстрани. Изгонването ми няма значение, важното е какво се случи на терена. Опитахме се да спечелим, но не успяхме. Жалко, защото мисля, че заслужавахме победата.

Арбитърът позволи да се стигне до грублостите в мача. Той и никой друг. Казах му го и той ми показа червен картон. А накрая и дузпата. Не видях никаква ръка на Гави, а само нарушение срещу наш играч", заяви треньорът на „блаугранас“.
 

Хетафе не позволи на Барселона да отбележи гол на своя стадион четири поредни сезона. Каталунците не са вкарвали на "Алфонсо Перес Колизеум" от 4 години. В предишните два мача резултатът също беше 0:0, а през сезон 2020/21 Хетафе победи с 1:0. Последният път, когато Барса не успя да отбележи гол срещу един съперник като гост, беше 4 поредни години през 70-те години. Тогава Саламанка успя да удържи каталунците.