Севиля записа трета поредна победа в Примера дивисион и продължава да поддържа темпото на лидерите и дори временно изпревари шампиона Реал Мадрид. Андалусийците надделяха с 2:0 на своя "Санчес Писхуан" над Депортиво Ла Коруня и продължават хубавата си серия. 

Висам Бен Йедер и Михаел Крон Дели реализираха попаденията за трите точки. Гостите от Галисия имаха твърде малко възможности да огорчат съперника и съвсем логично загубиха тази среща. 

Още от началото домакините се втурнаха напред, но Нолито, Фран Васкес и Евер Банега не успяха да намерят целта. Един от редките шансове за гостите се откри пред Селсо Борхес, но и той не успя да се разпише. 

Най-чистото положение в средата на първата част се откри пред Нолито, но неговият удар беше отразен по великолепен начин от Рубен. Първото попадение в мача падна точно преди почивката. 

В продължението Нолито се възползва от хубав тънък пас в наказателното поле и технично пусна за Висам Бен Йедер, който с прецизен удар прониза мрежата, за да направи 1:0. Малко след това дойде и почивката. 

След подновяването на играта шансовете продължиха да са за Севиля, но пропуските продължиха. Така беше до 80-та минута, когато Нолито се изяви като асистент за втори път, а този път намери Михаел Крон Дели на около 25 метра от вратата, а изстрелът на датчанина беше истинска бомба, минала под ръката на вратаря. 

Така след този развой Севиля събра 28 точки и временно излезе на четвъртата позиция. Депортиво Ла Коруня пък остава точно над чертата на изпадащите с 12 точки, но още не може да падне под нея.