Скандалът в Севиля набира все по-сериозни измерения, след като Стивън Н‘Зонзи влезе в конфликт с треньора Едуардо Берисо няколко дни преди аржентинският специалист да се оперира от рак на простатата.

Френският футболист за трети пореден мач остава извън състава на Севиля и няма да вземе участие в предстоящата среща срещу Депортиво Ла Коруня на „Рамон Санчес Писхуан“.

Н‘Зонзи тренира повече от седмица индивидуално, след като бе отстранен от първия тим заради скандал с Берисо, който стана по време на мача от Шампионската лига срещу Ливърпул.

Н‘Зонзи бе сменен на полувремето на мача срещу мърсисайдци, след което е избухнал конфликът между него и Берисо.

Бившият футболист на Стоук Сити си тръгна от стадиона още, след като научи, че е сменен на полувремето, а след това не отиде на тренировката на Севиля, която бе на следващия ден.

Това доведе до неговото отстраняване от първия състав на Едуардо Берисо.

Н‘Зонзи бе оставен извън състава за двубоите срещу Виляреал и Картахена, но се завърна като част от първия тим за първата тренировка на временния наставник Маркучи. Въпреки това, футболистът остана извън състава му за предстоящия мач срещу Депортиво Ла Коруня.

Н‘Зонзи искаше да напусне Севиля през изминалото лято, но от клуба обявиха, че ще го пуснат само при положение, че някой отбор е готов да покрие освобождаващата му клауза от 40 милиона евро. За съжаление на французина подобна оферта не постъпи за него.