Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо за пореден път отбеляза, че клубът е направил всичко, което е било по силите му, за да задържи Антоан Грозман. Шефът на „дюшекчиите“ обяви, че френският футболист сам ще реши своето бъдеще.

„Аз и Гризман сме в добри отношения. Той е футболист на Атлетико Мадрид и точка. Той е играч на Атлетико, но сам ще определи своето бъдеще. Всичко зависи от него. Нашата идея е той да остане в отбора и да продължим да следваме нашия план за развитие. Той е много голям футболист, като Меси и Кристиано. За мен това е най-важното трио от футболисти в света. Радваме се, че е част от нашия отбор. Ще направим всичко, което е необходимо, за да остане в Атлетико, но не само Гризман, а също така и Облак, и всички играчи“, коментира Сересо в интервю за радио „Marca“.

„Неоспорим факт е, че Атлетико Мадрид е под номер 2 в европейската футболна класация в последните години пред Барселона, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Байерн Мюнхен…Ние играхме два финала в последните години в Шампионска лига и поне единия от двата трябваше да спечелим“, добави президентът на клуба.

„Получихме поздравления от всички президенти и клубове, че успяхме да се класираме за финала на Лига Европа. Очакваме да спечелим. Всеки един финал е с огромен заряд. Бартомеу и Флорентино ми се обадиха да ми честитят, когато се класирахме на финала“, каза още Енрике Сересо.