Сагата с наследника на Жулен Лопетеги начело на Реал Мадрид изглежда няма да се проточи дълго. След пропадането в последния момент на преговорите с Антонио Конте, президентът Флорентино Перес се е спрял на два варианта. 

Според вестник "Марка", той ще избира между това дали да остави за постоянно на поста Сантиаго Солари, който пое временно управлението след раздялата с Лопетеги, или да ангажира португалския специалист Леонардо Жардим, на когото е огромен фен. 

Изданието твърди, че по-голямата част от приближените на Перес смятат, че Солари трябва да получи своя шанс. Особено ако играта на отбора потръгне в четирите мача, които получи като картбланш от ръководството. Аржентинецът вече спечели първия от тях с 4:0 - това беше гостуването на аматьорите от Мелия за Купата на Краля в сряда. 

Ако все пак се прецени, че бившият халф на клуба не е достатъчно опитен за тази задача, ще се ангажира Жардим. Португалецът е без отбор от около месец, след като беше уволнен от Монако. Но в годините преди това възроди старата слава на "монегаските" и дори ги изведе до шампионската титла в конкуренцията на мултимилиардерите от Пари Сен Жермен. 

Перес е бил впечатлен от работата на Жардим и дори според "Марка", той е бил първият в списъка му, след като започнал да се замисля за уволнението на Лопетеги. Но решил първо да пробва с по-голямо име в професията като Антонио Конте. А този ход се оказа твърде неуспешен. 

Най-големи плюсове португалецът си спечелил с начина, по който реши да заложи на Килиан Мбапе още в ранна юношеска възраст и впоследствие да го развие до една от най-големите звезди на световния футбол в момента, продаден за феноменалните 180 млн. евро. 

Разрешение на треньорския казус в Реал Мадрид се очаква да има най-късно в средата на този месец. Със сигурност е ясно едно - мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино няма да дойде на "Бернабеу", като кандидатурата му дори не е била обсъждана, твърди изданието.