Легендата на Барселона и бразилския футбол Роналдиньо гласува пълно доверие на своя сънародник Филипе Коутиньо за заместник на Неймар при каталунците. Според винаги усмихнатият плеймейкър играчът на Ливърпул ще се справи със задачата, ако се стигне до негов трансфер в посока „Камп Ноу”.

След като вчера „блаугранас” официално признаха за задаващата се раздяла с Неймар, тяхна делегация замина за Англия, където се предполага, че ще увеличи натиска върху мърсисайдци да продадат най-добрия си играч. Ливърпул вече отхвърли две оферти дотук – първата бе за 80 милиона евро, а втората – за 100 милиона.

Трансферът на Неймар в ПСЖ поражда ефекта на доминото в Премиършип

Мениджърът на „червените” Юрген Клоп вече на няколко пъти подчерта, че Коутиньо не се продава. Все пак германецът би бил безсилен да спре каквото и да било, ако Барса успеят да убедят американските собственици на Ливърпул.

„Има много малко футболисти на планетата, които могат да заместят Неймар, а като казвам това, смятам, че Коутиньо би могъл да играе за Барселона”, заяви Роналдиньо.

„Той вече достигна нивото, което ще му позволи да дойде и да запълни празнината, оставена от Неймар. Ливърпул обаче е наясно с неговата стойност и предвид сумите, които се пръснаха това лято, на Барса ще им  струва скъпо (да привлекат Коутиньо – б.р.).”

Барса иска Коутиньо до понеделник

„Играл съм и в Пари Сен Жермен, в Барселона, като, разбира се, Барса е по-големият от двата клуба в исторически план. Сега обаче те са на едно и също ниво и се борят за най-важните трофеи.”

„Казах на Неймар, че трябва да вземе най-вярното решение за себе си. Не желаех да му давам конкретен съвет в едната или другата посока. Просто му казах да следва сърцето си и се надявам, че той направи тъкмо това.”

В опит да излезеш от сянката

„Няма съмнение, че Барселона ще опита да намери заместник на Неймар, но проблемът е, че сега другите отбори са наясно с техните финансови възможности. Сумата за Неймар стана публично достояние и другите ще знаят, че Барса разполага с всичките тези пари. Така че добрите играчи няма да струват евтино”, допълни Роналдиньо.