Треньорът на Барселона Роналд Куман отрече да има конфликт между клубната легенда Лионел Меси и нападателя Антоан Гризман.

По-рано този месец бившият агент на Гризман – Ерик Олхатс, заяви за France Football, че аржентинецът е имал проблем с бившия му клиент, което довело до раздразнение у Меси при завръщането му от националния отбор. Запитан относно това дали има пререкания между двамата, Куман сподели, че дуото е в добри взаимоотношения. „Разбирам защо Меси е реагирал бурно – толкова дълго пътуване и те питат за Антоан Гризман. Това е липса на неуважение. Знам, че може би търсите някакъв проблем, но в съблекалнята не съм виждал обтегнати взаимоотношения между двамата“, каза нидерландецът.

Куман допълни, че Меси, чийто договор изтича идното лято и е свързван с трансфер в Манчестър Сити, където мениджърът Пеп Гуардиола подписа нов договор – ще бъде този, който ще реши бъдещето си. „Надявам се той да остане в Барселона – невероятно е това, което е направил за клуба. Но той е главният човек, който знае и ще вземе решение за бъдещето си“.

Нидерландецът разкритикува и броя мачове, които отборът трябва да изиграе – двубоят с Атлетико е първият от десет срещи в рамките на 32 дни, след паузата за националните отбори, когато страните имаха по три мача. „За големите отбори цикълът е адски сгъстен. Не е хубаво да има три международни мача вместо два. Аз бях национален селекционер и никога не поемах рискове с играч – винаги мислех и за клуба“, завърши Куман.