Треньорът на Барселона Роналд Куман бе много доволен след успеха над Севиля с 2:0 на "Рамон Санчес Писхуан". Нидерландският специалист заяви, че каталунците са се възползвали от скоростта на Усман Дембеле и каза, че тимът постоянно трябва да е на върха.

19 снимки

"Защо сложих Усман Дембеле като нападател? Променихме схемата на игра. Това беше най-вече с цел да пресираме Севиля. Не ги оставихме да владеят топката на спокойствие и се възползвахме от скоростта на Дембеле. Първият гол беше демонстрация на това, което искахме. Ключът беше в това, че не дадохме на Севиля да играе. Показахме агресивност и направихме завършен мач. Вярваме в обрата за Купата на краля, но в сряда двубоят ще е различен. На първо място трябва да демонстрираме същата амбиция от днес. Нужно е да изиграем още един завършен мач. Само така ще имаме шансове за финал", заяви Куман.

"Не съм отправял никакви послания към Антоан Гризман. Задачата беше да променим схемата и да сложим Дембеле като нападател. Беше ни необходим някой по-бърз от Лео Меси в предни позиции. Това беше промяна в тактиката. В защита също показахме добро поведение. Всеки мач е важен, включително и днешния. Барса трябва да печели и да е на върха. В сряда играем в друго състезание. Трябва да се опитаме да останем във всички турнири възможно най-дълго", добави още той.