Отборът на Барселона постигна много важна победа в утвърждаването си в челото, след като надви с 2:0 Севиля като гост и под някаква форма си отмъсти на съперника за изхвърлянето си от Купата н Краля. Усман Дембеле даде аванс на „блаугранас” в 29-ата минута, а пет преди края направилият страхотен мач Лионел Меси категоризира победата на Барса.

Така каталунците изместиха Севиля от третото място и вече са с 50 точки, две повече от андалусийците, но и с мач повече, като лидерът Атлетико е с пет точки повече, но също с мач пасив.

Мачът стартира с осезаем превес на гостите, но първият шанс в мача дойде чак в 22-ата минута. Тогава Дембеле стреля технично, но Ясин Буну улови топката. Веднага след това Меси също пробва удар, който беше спасен от вратаря. Седем по-късно обаче френският офанзивен играч на Барса не сбърка и изведе своя отбор напред в Андалусия.

19 снимки

В 34-ата Барселона отново създаде опасна нападение, но не се стигна до изстрел към вратата на Буни. В 41-ата Дест опита изстрел от границата на наказателното поле, но го прати над вратата. Пет минути след старта на втората част Хесус Навас отправи първия удар за домакините в мача за Севиля, който обаче беше уловен от Марк-Андре тер Стеген. При следващата атака на Барса Френки де Йонг пусна опасен пас, но той не беше засечен от Жорди Алба.

В 57-ата резервата Ен-Несири шутира, топката рикошира и попадна в обятията на Тер Стеген. В 58-ата Барса беше много близо до втори гол. Комбинация между Меси и Педри продължи с извеждащ пас за Алба по лявото крило. Неговото центриране стигна до далечната греда, където Дест стреля много силно, но топката срещна гредата. Минута по-късно Дембеле беше изведен на добра позиция, но реши да върне топката към Меси, който я прати над вратата. В 64-ата Ескудеро засече центриране на резервата Сусо, но ударът му беше прекалено неточен. В 68-ата Лангле вкара топката в противниковата мрежа, но при вдигнат флаг за засада, която беше потвърдена от ВАР.

В 79-ата Ленгле атакува вратара на Севиля след центриране на Меси, но ударът му с глава отиде встрани, а френският бранител бе и в положение на засада. В 81-ата минута Араухо получи много сериозна болка в левия крак при атака на домакините и направи сериозна гримаса. След това Араухо бе заменен от Самюел Юмтити.

Лионел Меси реализира 35-ия си гол в кариерата си във вратата на Севиля в 85-ата минута. Аржентинецът направи солова акция и опита да копне топката над вратаря Буну. Той парира топката, но тя се върна в №10, който я довкара във вратата на Севиля за 2:0.


СЕВИЛЯ - БАРСЕЛОНА 0:2

0:1 Усман Дембеле (29)

0:2 Лионел Меси (85)

Севиля: Буну, Навас, Кунде, Карлос, Ескудеро, Фернандо, Жордан, Ракитич, Мунир, Гомес, Де Йонг

Барселона: Тер Стеген, Дест, Пике, Лангле, Мингеса, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Меси