Централният защитник на Барселона Жерар Пике се врече във вечна любов на каталунския гранд. Днес официално футболистът преподписа контракта си с родния клуб до 30 юни 2022 година. Както е известно в договора му е включена клауза за предсрочно прекратяване, която е в размер на 441.6 милиона паунда. 

Ако изкара договора си докрай, той вече ще е на 35 години, така че това е ако не последният, то със сигурност предпоследният му голям договор с родния клуб. Самият Пике си пожела да остане в Барселона не просто до края на кариерата си, а до края на живота си. 

Пике държи на своето: Еспаньол е от Корнея

"Щастлив съм, че поднових контракта си. Надявам се това да не е последния ми договор с Барселона. Ако остана до края на контракта си, ще съм прекарал в Барса 14 години, плюс още 6/7 в юношеските формации. Иначе съм член на клуба, откакто съм се родил. Барса е моят дом. Това е клубът на живота ми. Винаги съм знаел, че ще остана и никога не съм си и помислял нещо друго", сподели Пике.

"Надявам се да остана тук до живот. Също така мисля и за моето семесйтво и децата ми, които също не искат да се местят. Но с кариерата, която имам тук, ние почти винаги печелим по нещичко. Състезаваме се докрай. Надявам се да продължим по същия начин, докато реша да окача бутонките", призна централният бранител на каталунците.

Жерар Пике и Хосеп Мария Бартоомеу

източник: БГНЕС

"Не съм заинтересован от нито един друг клуб. Ако не носих фланелката на Барселона, може би щях да се предам. Играя футбол, защото играя в Барса. Просто Барса или нищо", завърши той.

Жерар Пике започна кариерата си в "Ла Масия" още 10-годишен през 1997 г. преди да премине в Манчестър Юнайтед през 2004 г. Хосеп Гуардиола го откупи през 2008 г., когато пое клуба и оттогава централният бранител не е ходил никъде другаде.