Защитникът на Барселона Жерар Пике продължи да държи на своята реплика, скандилизирала градския съперник Еспаньол след втория мач за Купата на краля.

Тогава Пике натърти, че Еспаньол е от Корнея, избягвайки да използва град Барселона като седалище на "лос перикитос".

За да обясним по-точно скандалния елемент в репликата на футболиста, то това е еднозначно с евентуално изказване на играч на Левски, че ЦСКА е от Панчарево, или пък на играч на ЦСКА, че Левски е от Подуяне.

Старши треньорът на Барса Ернесто Валверде дори бе принуден да опровергава своя играч по време на пресконференция, заявявайки: "Еспаньол е от Барселона".

Жерар Пике

източник: БГНЕС

По време на церемонията по подновяването на договора си с Барса за 4 години Пике отново бе запитан затова откъде е Еспаньол според него.

"В края на седмицата баскетболният Ховентут ще играе в Бадалона, а ние ще гостуваме на Еспаньол в Корнея, това е повече от очевидно", заяви Пике, който първоначално отказваше да отговори на въпроса.

През уикенда Барселона наистина гостува отново на стадиона на Еспаньол "Корнея ел Прат" в барселонското предградие и е почти сигурно, че Жерар Пике ще бъде посрещнат със сериозни освирквания.