Легендата на Барселона Ривалдо сподели различно мнение от това на болшинството, възвеличаващо безспорните качества на боговете на футбола в последните години – Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Бразилецът заяви в интервю пред “Marca”, че би спечелил повече от една “Златна топка”, ако все още се подвизаваше на терена.

Ривалдо се завръща в Барселона

“По моето време имаше много добри играчи. Например аз, Луиш Фиго, Франческо Тоти, Алесандро Дел Пиеро и други. Ако играех днес, щях да спечеля повече от една “Златна топка”. Това, че Кристиано Роналдо и Лионел Меси имат по толкова много, означава, че останалите играчи не са толкова добри”, коментира Ривалдо.

“Някак нередно е Меси и Роналдо да имат повече голове на сметката си, отколкото мачове. Харесвам ги и двамата, но мисля, че тези показатели индикират, че нещата не вървят добре в Ла Лига”,  допълни той.

Ривалдо пощуря от кеф след гола на сина си в Букурещ

“Говори се единствено за тях двамата и от време на време за Неймар. Това означава, че няма толкова качествени играчи като преди”, каза още бразилската легенда.

Роналдо и Меси ще имат възможност отново да премерят сили на терена съвсем скоро. Реал Мадрид посреща Барселона на “Сантиаго Бернабеу” в мач от 17-ия кръг на Ла Лига в събота от 14:00 часа.