Едно от големите имена в историята на Барселона – Ривалдо побърза да успокои феновете на клуба, които се опасяват, че най-добрите дни на големия лидер в отбора Лионел Меси са отминали. Според бразилеца 5-кратният кавалер на „Златната топка” ще се завърне на същото изключително ниво след поредната си травма.

Аржентинецът започна като титуляр срещу Виляреал във вторник и даде асистенция при победата 2:1. Тя обаче беше гарнирана с нов фитнес проблем за 32-годишния аржентинец.

Напоследък травмите за Меси зачестяват, а това логично води и до притеснения, че тялото на ветерана вече трудно може да поддържа същия висок ритъм. Ривалдо, който в 5-те си сезона на „Камп Ноу” преживя 4 големи контузии, не е фен на подобна теория.

„Не считам, че това е залязването на Меси. Той ще се завърне и ще има още няколко години на най-високо ниво”, заяви бразилецът. „Меси е много важен за Барселона и дори те да постигнат успехи без него, няма да бъде същото, както през последното десетилетие.”

„Сега сме още в началото на сезона и има достатъчно време за един играч да се възстанови без да намали шансовете на своя клуб в Шампионската лига и Ла Лига. От ключово значение е клубът и феновете да запазят спокойствие в тази турбулентна за отбора фаза”, допълни Ривалдо.