Лео Меси напусна терена в мача с Виляреал от Примера дивисион във вторник и феновете на Барселона изтръпнаха. Вече е ясно какво е естеството на травмата му, както и колко време се очаква да бъде извън терена. 

От клуба официално обявиха, че се касае за леко разтежение на адуктора на лявото бедро. Макар каталунците да не обявиха официално колко време ще е аут, при подобен род травми се касае за отсъствие в рамките на максимум около седмица. 

Това означава, че ако не получи някое усложнение в процеса на възстановяване, аржентинецът ще е на линия за мача с Интер от Шампионската лига следващата сряда. Но със сигурност пропуска двубоя с Хетафе в събота от първенството на Испания. 

Меси пропусна първите четири двубоя на тима си от новия сезон заради контузия в прасеца и в тях "блаугранас" бяха потресаващи като гости. После игра по едно полувреме срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига и Гранада в Ла Лига, преди да се появи за първи път като титуляр срещу Виляреал, но беше сменен на почивката заради нова травма.