Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти получи лоши новини преди неделното „Ел Класико“ срещу Барселона. „AS“ разкрива, че левият бек Ферлан Менди ще пропусне сблъсъка на Сантиаго Бернабеу“. Французинът е преминал тестове в сряда, които са показали, че ще отсъства между 10 дни и две седмици заради контузия в слабините, получена при победата над Майорка в понеделник.

Положителни новини обаче има с капитана Карим Бензема, който също получи травма в прасеца в същия двубой. Французинът все още изпитва известна болка, но възстановяването му напредва добре и може да бъде наличен за Барселона. 34-годишният нападател обаче ще бъде подложен на допълнителни тестове в петък.

16 снимки

Ситуацията с третия играч на Реал, който изпита болки срещу Майорка, Родриго изглежда не е сериозна. Въпреки че бразилецът продължава да изпитва леки болки, той е успял да проведе  пълноценна тренировка с отбора в сряда и се очаква да бъде готов за „Ел Класико“.

Едер Милитао, който пропусна победата над островитяните заради леки симптоми на грип, също тренира нормално и ще бъде на разположение за неделя.