Реал Мадрид продължава да трупа негативи в Ла Лига и в 18-ия кръг записа само 2:2 при гостуването си на Селта.

Така шампионът изостава от лидера Барселона вече с 16 точки, четвърти е с 32 пункта, зад Атлетико М с 39 и Валенсия с 37. Все пак Реал има и мач по-малко.

След относително равностоен първи половин час от мача се стигна до бърза размяна на удари и общо три гола в двете врати. Първи удари Селта, след като Даниел Вас бе изведен на чиста позиция и с красив лоб той прехвърли Кейлор Навас за 1:0 в 33-ата минута.

Кратко трая радостта на галисийците, дойде време за положителни емоции за Реал. Донесе ги основно Гарет Бейл, който в рамките на две минути – между 36-ата и 38-ата минута, направи бърз обрат в резултата да 1:2. За първия гол на уелсеца асистира Кроос, а за втория – Иско.

Двата отбора продължиха да си разменят положения и през второто полувреме. За Селта добри възможности се откриха пред Пионе Систо и Джони, а за Реал репликираха Иско и Бейл.

Но Реал започна да страда. Яго Аспас отново създаде неприятности пред вратата на Реал в 68-ата минута, Кейлор Навас спаси.

И ето че в 70-ата минута се стигна до дузпа в полза на Селта, след като Яго Аспас бе повален от Кейлор в наказателното поле на Реал. Двамата застанаха в двубой един срещу друг между бялата точка и голлинията и вратарят на Реал излезе победител, парирайки удара на Аспас.

Реал обаче видимо се чувстваше некомфортно, напуснат от физически сили, а натискът на Селта продължи, въпреки пропуска от дузпа.

И в 82-ата минута галисийците отново изравниха. Негов автор стана уругваецът Максимилиано Гомес, реализирайки с глава центрирането на Вас - 2:2.

„Белия балет“ опита да реагира след новото изравняване. Удар на Роналдо намери външната страна на мрежата. После пък Варан с глава би над вратата на Селта.

Пред другата врата Аспас поиска втора дузпа от съдията, но вместо това получи жълт картон за протест.

Но това бе всичко в мача – 2:2. След като направи през седмицата 1:1 с другия гранд Барса в първи осминафинал за Купата на краля, Селта спря с реми и другия гранд – Реал. А „Белия балет“ вече е на 16 дължини от каталунците.