Селта и Барселона завършиха 1:1 в първи 1/8-финален мач от турнира за Купата на Краля. 

Каталунците бяха с доста променен състав спрямо предишните срещи, но това не попречи на тима да открие резултата в 15-ата минута чрез Арнаис, а домакините изравниха чрез Систо в 31-ата минута.

Още във втората минута домакините от Селта организираха опасна атака към вратата на Барселона, но Систо не успя да се възползва от ситуацията. 

В 8-ата минута Яго Аспас пропусна да се разпише, след като в последния момент футболист на Барса подложи крака си на пътя на топката.

При първата си опасна атака на Барса падна и гол в 15-ата минута. Андре Гомес намери добре Хосе Арнаис и той се разписа във вратата на Серхио. 

Домакините от Селта изравниха резултата в 31-ата минута на срещата, след като при опасна атака удар на Аспас нацели гредата, а върналата се топка беше вкарана във вратата на Силесен от Пионе Систо.

До почивката двата отбора не реализираха нови попадения и те се оттеглиха на почивка при 1:1.

През втората част в 56-ата минута Арнаис стреля добре към вратата на Селта, но не сполучи да реализира втория си гол в двубоя.

Барса нацели и гредата в 62-ата минута, когато далечен удар на Бускетс се отклони от гредата.

Малко по-късно Емре Мор от Селта стреля опасно, но кълбото мина много близо до страничната греда.

До края на двубоя двата тима се сполучиха да реализират нови попадение и завършиха 1:1, а крайният победител ще стане ясен във втория мач, който ще се играе на 11 януари на "Камп Ноу".

В друг мач от този етап на турнира Леганес победи Виляреал с 1:0. Победното попадение реализира Нордин Амрабат в 49-ата минута на двубоя. Реваншът е след седмица на стадиона на Виляреал.