Реал Мадрид възнамерява да стигне до Международния арбитражен съд в Лозана, където да обжалва наложеното на голямата звезда на тима Кристиано Роналдо наказание от пет мача. След като Апелативната комисия не уважи протеста на „белите“, от „Сантиаго Бернабеу“ са решени да прибегнат до този ход.

Роналдо бе санкциониран за 5 мача след първият сблъсък с Барселона от финала за Суперкупата на Испания (3:1). Португалецът вкара фантастичен гол на „Камп Ноу“, а не след дълго бе изгонен с втори жълт картон. В гнева си, носителят на „Златната топка“ реагира невъздържано, като бутна рефера. Това доведе до неприятните последици.

От мадридския гранд обаче са мнение, че наказанието е твърде сурово, а самият Кристиано го определи като „преследване“. Юристите на клуба вече са предприели действия, за да се стигне до Лозана. Сред претенциите на клуба са, че вторият жълт картон е бил неоснователен, тъй като не имало симулация на футболиста в наказателното поле. Освен това като довод се изтъква, че в други подобни случаи, футболист е получавал по-леко наказание.