Апелативната комисия отхвърли жалбата на Реал Мадрид за намаляване на петте мача наказание, което получи Кристиано Роналдо за червения си картон, последван от бутане на съдията в мача с Барса /3:1 за Реал/.

Комисията е отхвърлила всички мотиви на Реал, който беше наблегнал в защитата си върху втория жълт картон, даден за симулация на футболиста в наказателното поле на съперника /1 мач/. Отхвърля се и желанието за намаляване на 4-те мача санкция заради блъскането на рефера Бенгоечеа.

Реал все още има една съдийска инстанция пред себе си за обжалване на наказанието и това е Спортният административен съд.

„Белите“ се надяват поне временно да отложат влизането в сила на санкцията, за да може Роналдо да бъде на линия тази вечер в реванша за Суперкупата на Испания от 00:00 ч. Срещата е насрочена за толкова късно, заради наличието на 5 мача от плейофите на Шампионската лига, които стартират в 21:45 ч. наше време.

В противен случай щеше да бъде наложено наказание за провеждане на мач по време на двубоите в най-престижния евротурнир.