Реал Мадрид от години се опитва да привлече Еден Азар и все удря на камък. Но тази зима изглежда, че "белите" имат страхотни шансове най-после да успеят в мисията си. И причината е свързана донякъде с конфликта на Иско Аларкон с наставника на мадридчани Сантиаго Солари. 

Откакто испанският национал се разсърди на специалиста, за всички е ясно, че ще бъде продаден рано или късно, за да не трови атмосферата в съблекалнята. И от този негатив презицдентът Флорентино Перес е готов да обърне нещата в позитив. 

Според испанските медии, той е готов да предложи недоволния Иско на Челси плюс още 150 млн. евро, за да има белгийската звезда възможно най-скоро. В същото време мениджърът на лондончано Маурицио Сари е огромен фен на играта на офанзивния полузащитник, така че този път може да има и пробив в преговорите. 

През лятото Реал направи офанзива за привличането на Азар, но беше отказан, защото "сините" му поставиха цена от 250 млн. евро. Но с включването на Иско в преговорите, а и с оглед на факта, че белгиецът има договор за още само 18 месеца, този път сделката може да стане факт.