Кой ако не Еден Азар да спаси Челси в завързан мач?! Белгийският магьосник се оказа човекът, който направи разликата в четвъртфиналния мач за Купата на Лигата с Борнемут на "Стамфорд Бридж". "Сините" надделяха с 1:0, а голямата звезда се разписа шест минути преди края. 

Така лондончани намериха място в предпоследната фаза на този турнир, като там са още Тотнъм, Манчестър Сити и Бъртън. Тимът от Чемпиъншип със сигурност е най-желаният съперник от всички, а полуфиналите са в два мача през януари. 

Въпреки че имаше само един гол в него, мачът беше истинско зрелище за зрителите и в него имаше сериозна размяна на удари. Тя започна още в 7-та минута, когато Рос Баркли изстреля истински снаряд извън наказателното поле, но Артур Боруц се намеси великолепно и изби. 

Само десет минути по-късно и "черешките" можеха да се разпишат, но тогава удар на Калъм Уилсън от границата на наказателното поле мина на няколко сантиметра встрани от вратата. Така статуквото се запази, а темпото малко поспадна след тези минути. 

Само за да се развихри отново около половин час след първия съдийски сигнал. В 31-та минута Уилиан направи страхотен самостоятелен пробив, преодоля двама защитници и стреля, но вратарят Артур Боруц отново беше непоколебим. 

И пак Борнемут показа, че не е дошъл да загуби този мач. Само пет минути след това положение Ли Мусе изстреля мощен шут от границата на наказателното поле, но вратарят на лондончани също беше на мястото си и отрази. 

Така в крайна сметка почивката дойде при нулево равенство, а след нея интересните моменти продължиха. В 55-та минута Рубен Лофтъс-Чийк пропусна най-големия шанс в мача, когато след страхотен пробив стреля силно, но само в напречната греда на вратата. 

С напредването на времето напрежението се увеличаваше, а изпълнението на дузпите приближаваше. Четвърт час преди края и Райън Фрейзър имаше шанс да се разпише за "черешките", но от изгодна позиция също изпусна. 

За да се стигне до 84-та минута, когато падна и единственият гол в мача. Тогава резервата Педро Родригес нахлу в наказателното поле, пусна с петичка през краката на свой съотборник, за да намери Еден Азар. Ударът на белгиеца рикошира в защитник и се оплете в мрежата за крайното 1:0. 

В продължението на мача Педро и Оливие Жиру изпуснаха страхотни шансове за Челси да убият интригата напълно, докато след изтичането на 4-минутното продължение Борнемут можеше да изравни, но поредица удари на негови играчи при разбъркване в наказателното поле срещна телата на хвърлилите се в опълчение играчи на Челси. 

Така лондончани взеха победа и са на полуфиналите на турнира.