Най-скъпата покупка на Реал Мадрид Гарет Бейл все повече усеща нежеланието на всички на "Сантиаго Бернабеу" да бъде сред тях. Уелсецът е определян за мрънкащ недоволник, който само разваля атмосферата в испанския гранд и затова плановете на ръководството са да се раздели с него след края на сезона. Но изниква проблем - никой не иска да го купи. 

Освен това, финансовата част на сделката може да се окаже твърде непосилна за останалите европейски клубове. Според английските медии, цената на Бейл е 150 млн. евро, което е дори повече от 100-те милиона, които мадридчани платиха за него. А все пак през септември той навършва 30 години и не е като да не страда от контузии. 

Нещо повече, дори "белите" да се навият на по-малка трансферна сума за подписа му, изниква огромният проблем със заплатата му. Агентът на футболиста е категоричен в намерението си да му осигури седмично възнаграждение от 700 хил. евро седмично. 

Такива пари не се дават дори в най-разточителната откъм възнаграждения лига - Премиършип. Затова все по-вероятно изглежда уелсецът да продължи да тегне на Реал с огромните си финансови изисквания и скромния си принос на терена.