Още зимният трансферен прозорец не беше затворил, а в Испания вече говореха за предстоящата лятна сага на пазара - Неймар в Реал Мадрид. Точно това накара ESPN да се разрови и да намери колко пъти досега "белите" са се проваляли в опитите си да привлекат бразилеца. 

И се оказва, че те не са никак малко. Мадридчани са пробвали на четири пъти досега да го ангажират и четирите пъти са се проваляли. А дали ще има пети опит и пети провал, предстои да разберем. Ето и случаите до момента: 

1. През 2006 г.

Неймар стъпи за първи път на европейска почва през 2006 г., когато е само на 14 години. И тогава отива на тренировъчен юношески лагер на... Реал Мадрид. Но от клуба отказват да платят 60 млн. евро на агента му Вагнер Рибейро и да го ангажират още тогава, защото смятат, че е твърде слаб и не става за голям футбол. 

2. През 2011 г.

След като вече са си посипали главата с пепел за първия провал, от Реал продължават да следят Неймар. И през 2011 г. Флорентино Перес взима нещата в свои ръце и се договаря за личните условия на играча, като дори се договаря със Сантос за сума от 58 млн. евро. Но всичко се проваля, защото агентите на играча не са включени в комисионите, а Неймар преподписва с бразилския си клуб. 

3. През 2013 г.

Годината, в която Неймар отиде в Барселона. И тогава нещата са договорени уж в полза на Реал - личните му условия са ясни, трансферната сума със Сантос е договорена. Но Барса печели наддаването, защото е договорил секретен бонус от 10 млн. евро с бащата на футболиста. И тогава той позира с червено-синия екип и твърди, че е фен на каталунците от малък. 

4. През 2016 г.

Неймар вече грееше с пълна сила с екипа на Барса и едва ли някой би си помислил, че година по-късно би напуснал. А още тогава, преди да преподпише с каталунците, от Реал са опитали да го отмъкнат в стил "Луиш Фиго". Пак Перес е влязъл в преговори с бащата на футболиста, но нещата не са се получили, защото пак е последвал таен бонус от Барса.