Еврошампионът и първенец в Испания Реал май е на път да загуби титлата в Ла Лига още на 21 септември, констатират иберийските медии.

След загубата с 0:1 от Бетис столичани изостават с цели 7 точки за едва 5 изиграни кръга от лидера и основен конкурент Барселона, който е с пълен актив от 15 пункта. Реал е едва седми в класирането, като нито веднъж не спечели в трите си домакински мача – ремита с Валенсия и Леванте и загуба от Бетис.

С оглед на факта, че в Испания Реал и Барса са ярки доминанти над останалите, не са малко онези, които въпреки ранния етап от първенството, виждат аванса на каталунците като твърде значителен.

Любопитното е, че Реал стартира с фанфари сезона – със Суперкупа на Европа срещу Манчестър Юн и Суперкупа на Испания след две победи именно над Барса.

„Белия балет“ не успя да установи и нов световен рекорд по брой поредни мачове с реализиран гол и остава със 73 срещи, каквото е постижението и на Сантос по времето на Пеле. За този период Реал вкара 200 гола във всички турнири.

Но в първенството сега за 5 кръга еврошампионът е вкарал 9 гола, колкото има на сметката си само Меси от Барселона.

Третият минорен акорд от мача с Бетис /0:1/ е поредната контузия – този път на Марсело. Той е новият в лазарета след Вайехо, Бензема, Ковачич и Тео.