Реал Мадрид ще трябва да плати 10 милиона евро компенсация на Челси за Антонио Конте, ако италианецът бъде назначен за заместник на Жулен Лопетеги.

Конте все още не е уредил отношенията си с бившия си отбор Челси, с когото води съдебно дело.

Конте напусна поста през юли тази година, но договорът продължава да действа, тъй като италианският специалист не беше съгласен с условията по прекратяването.

Самият Конте няма право да подпише с нов отбор, ако не уреди отношенията с Челси по какъвто и да е начин.

През идната седмица предстои съдебен процес, тъй като Конте има претенции да получи компенсация от Челси в размер на 10 милиона евро за годината от договора, която му оставаше в лондонския клуб.

Ако Реал Мадрид обяви назначението на Конте преди решението на съда, това ще означава, че испанският клуб ще трябва да плати тази компенсация, която е записана в договора на италианския специалист с Челси.

Милан е готов да плати тази компенсация, за да подпише с Конте, но последните информации са, че той е отказал да поеме „росонерите“ именно заради офертата, която е получил от Реал Мадрид.

Първоначалната идея на Конте бе да изчака до следващото лято и да си получи парите от Челси, но след така разигралите се събития в Реал Мадрид е много вероятно английският клуб да получи финансовата компенсация.

Още новини: 

Ако Конте поеме Реал, край с хранителните прегрешения

Конте казал "не" на Милан в очакване на Реал

Всичко явно е сигурно: Конте спешно прекрати ваканцията си

Най-големите победи на Барса над Реал Мадрид 

Намек за Лопетеги или предупреждение за Конте - какво каза Рамос?

Лопетеги чака само подписа върху уволнението си

Лопетеги сам и с наведена глава след крушението в Ел Класико

Лопетеги се сбогувал с играчите на Реал Мадрид

Реал Мадрид уволнява Лопетеги, Конте го сменя