Отборът на Реал Мадрид не започна по най-убедителния начин новия сезон в испанското първенство. Шампионът записа 1:1 при гостуването си на Майорка в първия кръг от Ла Лига като гост.

БГНЕС
9 снимки

Пред ВИП госта тенисиста Рафаел Надал Майорка показа, че може да се бори срещу отбори с големи имена. Звездата Килиан Мбапе направи дебют в шампионата, след като започна като титуляр.

Само преди няколко дни Реал Мадрид спечели Суперкупата на УЕФА. Карло Анчелоти заложи на същия стартов състав, който обаче този път леко „свали гарда“, започвайки първенството на родна почва.

Белият балет "удари" още в 13-ата минута. Винисиус Жуниор намери Родриго с чудесен пас в наказателното поле, а той след това изпрати топката в мрежата на Майорка за 1:0. Именно Родриго имаше честта да вкара гол номер 700 за Реал Мадрид под ръководството на Карло Анчелоти.

В 25-ата минута новата звезда на шампионите Килиан Мбапе бе на сантиметри от гол, след като получи пас от Винисиус, но ударът му премина на сантиметри встрани от левия стълб.

В 53-ата минута Майорка успя да изравни. След центриране от корнер, топката кацна на главата на косовския играч Ведат Муричи, който с точен удар направи резултата 1:1.

В края на срещата Белият балет дори остана с човек по-малко. Дълбоко в добавеното време Ферланд Менди получи директен червен картон за грубо влизане в краката на съперников футболист.

На старта на шампионата големият съперник на Реал Барселона записа успех с 2:1 над Валенсия.

Стартови състави:

Майорка: Грайф, Мафео, Раийо, Валент, Мохика, Маскарей, Саму, Дардер, Асано, Родригес, Муричи

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Рюдигер, Менди, Чуамени, Валверде, Белингам, Родриго, Винисиус, Мбапе