Носителят на трофея в Шампионската лига Реал Мадрид си навлече сериозни дипломатически проблеми. От Израел реагираха остро на снимка, публикувана в социалните мрежи, на която един от шефовете в клуба Емилио Бутрагеньо позира до арабско момиче, което излежа присъда за нападение над израелски войници. 

Въпросната девойка, която дори още не е пълнолетна, е Ахед Тамими, посети "Сантиаго Бернабеу" през седмицата и позира пред витрината с трофеите на "белите" в компанията на Бутрагеньо и други ръководители. Това предизвика гневната реакция от Израел. 

"Срамно за Реал Мадрид! Престижният футболен клуб прие една терористка, която проповядва омраза и насилие", написа в социалните мрежи  Емануел Нахшон, говорител на израелското външно министерство. Подобна остра реакция имаше и от посланика на страната в Испания Даниел Кутнер. 

"Ахед Тамими не се бие за мир и справедливост, тя защитава терора и насилието. Институциите, които я приеха и уважиха индиректно окуражават агресията и не се вплитат в разбиранията, които ние имаме", написа Кутнер. 

От клуба категорично отказаха да коментират ситуацията.