Реал Мадрид изтръгна успеха над Бетис като гост с 2:1 в двубой от 19-ия кръг на Ла Лига. Головете за успеха на "белия балет" реализираха Модрич и Себайос, а за домакините точен беше Каналес.

Още в 5-ата минута от пряк свободен удар Серхио Рамос не намери целта. Реал Мадрид откри резултата в 13-ата минута, когато Лука Модрич препарира вратаря на домакините от Бетис. Отново Модрич имаше възможността да удвои преднината на тима си, но ударът му в 25-ата мина малко над напречната греда.

До почивката нови голове не паднаха и Реал се оттегли на почивка с гол аванс. В самия край на първата част френският нападател Бензема получи контузия и след почивката беше заменен от Гонсалес.

Бетис изравни резултата в 70-ата минута, когато Каналес беше точен, а попадението беше зачетено и с помощта на видеоасистента. Така резултатът стана 1:1.

В крайна сметка Реал стигна до успеха в 88-ата минута, когато Себайос се разписа с елегантно изпълнен пряк свободен удар. Бетис потърси изравняването в последните минути, но така и не стигна до точката.

След този успех Реал Мадрид влезе в топ 4 като има 33 точки, колкото има и 3-ия Севиля. Бетис е на 7-ото с 26.