Отборът на Барселона възобнови преднината си от пет точки на върха в Испания, побеждавайки тима на Ейбар с 3:0. Големият акцент от срещата обаче бе постижението, което успя да запише Лионел Меси, който вкара втория гол в срещата.

С него аржентинецът оформи головара си сметка в Примера дивисион на 400 гола. Никой друг в историята на испанския шампионат не е успявал да постигне нещо подобно.

 

 

Луис Суарес даде преднина на Барселона още в 19-ата минута, като неговият изстрел бе единственият точен удар за домакините през първата част. Лионел Меси пък бе един от най-слабите на терена за „каталунцците“, като се превърна в единствения полеви играч на Барселона, който през първите 45 минути не успя да докосне топката в противниковото наказателното поле.

През втората част обаче всичко се промени и логичното се случи. Осем минути след подновяването на играта Лионел Меси успя да вкара след удар отляво, като това бе неговото 13-то попадение в своя осми мач срещу Ейбар.

В 59-ата минута Луис Суарес реализира вторто си попадение в мача, за да осигури комфортната победа на Барса над Ейбар.

Това бе шестият пореден успех за „каталунците“ в Примера дивисион и двеети над Ейбар откакто тимът играе в испанския елит.

С голям интерес се очакваше представянето на Филипе Коутиньо, който този път започна като титуляр. В последния няколко дни се заговори, че бразилецът е недоволен от статута си на резерва и може да напусне само година след пристигнаето си от Ливърпул.

Въпреки че асистира за първия гол на Суарес, Коутиньо отново не бе на висота. През първото полувреме бразилецът имаше сериозни претенции за дузпа, които обаче не бяха уважение.

Барселона продължава да бъде лидер на върха в Примера дивисион с пет точки преднина пред втория Атлетико Мадрид. Ейбар пък остава на три точки от зоната на изпадащите.