Мениджърът на Брайтън – Роберто Де Дзерби, е сред основните кандидати да заеме поста на нов старши треньор на Реал Мадрид. „Лос бланкос“ търсят човек на тази позиция, след като Карло Анчелоти ще напусне след края на сезона.

64-годишният италианец вече се съгласи да поеме националния отбор на Бразилия от следващата година. Анчелоти ще напусне клуба от Ла Лига за Южна Америка, след като договорът му изтече в края на сезона.

Испанското издание Sport твърди, че мениджърът на Брайтън Де Дзерби е бил потърсен именно с тази цел от испанския вицешампион. Смята се, че италианският мениджър е основна цел на президента на клуба Флорентино Перес. 44-годишният Де Дзерби впечатлява, откакто пое работата на „Амекс Стейдиъм“ миналия сезон, като замени на поста Греъм Потър.

Бившият наставник на Шахтьор Донецк веднага изведе „чайките“ до историческо първо участие в Лига Европа. Твърди се, че работата му с младите таланти на Брайтън е една от причините да привлече вниманието на Реал Мадрид, където изобилства от подобни играчи, сред които Джуд Белингам, Винисиус Жуниор, Родриго и Арда Гулер.

Договорът на италианеца с Брайтън е до 2026-а година и клубът вече има желание да му предложи по-добри условия.

Междувременно „Лос бланкос“ също са свързвани с бившата звезда на Ливърпул Шаби Алонсо като потенциален заместник на Анчелоти. В момента испанецът също прави чудеса начело на Байер Леверкузен, който е временен лидер в германската Първа Бундеслига.