Реал Мадрид ще подсили редиците си с един истински диамант от лятото. Според медиите в Англия, "белите" ще подпишат с младата звезда на Манчестър Сити Браим Диас от 1 юли. 

19-годишният нападател е недоволен от факта, че не получава никакви шансове за изява в Премиършип и затова няма намерение да удължава договора си с "гражданите". И това е причината да каже "да" на предложението от "Сантиаго Бернабеу". 

Очаква се предварителният му договор да стане факт на 1 януари, когато формално той ще може да преговаря с други клубове. Все пак Сити ще получи някаква минимална сума, нищо че ще си тръгне като свободен агент. Става въпрос за компенсация за развитието на кариерата му до 21-годишна възраст, но тя ще е минимална на фона на това, на което е оценяван от специалистите. 

Диас не е изиграл и минутка в Премиършип, като получава шансове за изява само в Карабао Къп. Там обаче блести и ниже попадения, като последната му жертва беше Фулъм, който инкасира от него и двете попадения за поражението си с 0:2. 

Браим Диас ще последва стъпките на Джейдън Санчо, който също напусна Сити в търсене на игрови минути и отиде в Борусия Дортмунд. Там 18-годишният тийнейджър показва страхотна форма и не спира да бележи важни голове, а точно това се надява да му се случи и Диас в Реал.